Wasbaar Welkom

WASBAAR WELKOM is een campagne van Zero Waste Nederland en het Luierhuis met als doel het gebruik van wasbare luiers te normaliseren. De Wasbaar Welkom sticker is te vinden bij kinderdagverblijven en andere plekken waar wasbaar zo welkom is. De wasbare luier is dé oplossing voor het grote wegwerp probleem. Ouders die wasbaar gebruiken ervaren een drempel het milieuvriendelijke alternatief mee te geven naar de opvang, uit angst een last te vormen. Dit is zonde want de moderne wasbare luier is van alle gemakken voorzien! Door de sticker te plakken laat het kinderdagverblijf zien dat wasbaar welkom is aan de ouders die ze al gebruiken. Bovendien plant het een zaadje bij de wegwerpouder die elke keer weer langs die sticker loopt.

Plaats de sticker op een goed zichtbare plek en maak kenbaar dat wasbaar ook bij jou welkom is. Zowel ouder als opvang kan instructies downloaden, korte films bekijken of ons inschakelen voor een cursus ‘wasbaar luieren voor beginners’. Zodat elke medewerker zich zeker voelt als steeds meer ouders wasbaar mee geven.

Download hier de voorbeeldbrief. Er zijn twee versies: de ene motiveert de ontvanger van de brief de sticker te bestellen en plakken. De ander kun je bij een sticker voegen en motiveert dus vooral tot plakken. Het zijn PDF bestanden, je kan de tekst kopiëren en je eigen naam er aan toevoegen of verder aanpassen zoals je wil.